Home Contact Sitemap
RSS feedRSS feed
Updated: 22.10.2014
Search
Government of Republic of Moldova
RO EN RU
Home / Press service / Press Communiqué / Prim-ministrul Vlad FILAT a prezidat astăzi şedinţa ordinară a Guvernului
Prim-ministrul Vlad FILAT a prezidat astăzi şedinţa ordinară a Guvernului
Text size in your document
Print
Close
21.04.2010     Views: 616 
În  debutul şedinţei, Prim-ministrul a dispus crearea unei comisii  guvernamentale speciale care se va ocupa de problemele copiilor lăsaţi fără grija părintească. Comisia va fi condusă de Prim-ministru şi va avea drept scop efectuarea unei analize ample în problema copiilor ramaşi fără grija părinţilor şi identificarea soluţiilor concrete de ajutorare a acestora.

Prim-ministrul a mai menţionat importanţa monitorizării stricte a implementării deciziilor şi angajamentelor asumate în cadrul vizitelor de lucru în teritoriu, cu referire la vizita pe care a efectuat-o ieri în raionul Cimişlia.

În altă ordine de idei, Vlad FILAT a atenţionat membrii Executivului asupra necesităţii coordonării acţiunilor şi mesajelor, în legătură cu recentele comentarii la tema participării militarilor moldoveni la parada dedicată Zilei Victoriei de la Moscova.
„Nu am discutat la Guvern problema finanţării acţiunii respective, iar decizia politică nu a fost aprobată. Să nu facem speculaţii precum că nu ar fi bani pentru paradă”, a precizat Prim-ministrul şi a solicitat să fie informat pe viitor despre astfel de declaraţii.

În aceeaşi şedinţă Executivul a aprobat Planul de acţiuni pentru asigurarea eliberării paşapoartelor biometrice. Proiectul respectiv vine să realizeze angajamentul autorităţilor RM, determinat de cerinţele Uniunii Europene, cu privire la trecerea la un nou tip de documente de călătorie.În cadrul şedinţei s-a menţionat că adoptarea hotărîrii în cauză va avea efect pozitiv asupra dialogului RM-UE în vederea simplificării regimului de vize. Paşapoartele biometrice de tip nou vor fi eliberate începînd cu 1 ianuarie 2011. Totodată, s-a precizat că paşapoartele eliberate pînă la această dată vor fi valabile pînă la expirarea termenului acestora.

Tarifele pentru perfectarea paşapoartelor biometrice vor fi aprobate în septembrie-octombrie 2010. Tot atunci vor fi instalate echipamentele de procesare a paşapoartelor la punctele de trecere a frontierei.

Paşapoartele biometrice vor fi valabile pe un termen de şapte ani. În cazul copiilor de pînă la şapte ani, paşapoartele biometrice vor fi valabile pe un termen de trei ani.
Home / Press service / Press Communiqué / Prim-ministrul Vlad FILAT a prezidat astăzi şedinţa ordinară a Guvernului
   
 
Home Sitemap Contact top