Comunicate de presă

20/01/2017 | Comunicate de presă

Premierul Pavel Filip a transmis, astăzi, un mesaj de felicitare celui de-al 45-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald John Trump, cu prilejul învestirii în funcție.

 

19/01/2017 | Comunicate de presă

Reforma sistemului de supraveghere de stat a sănătății publice, a fost examinată, astăzi, în cadrul unei şedinţe de lucru la Guvern, prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip. Premierul a menţionat că anul acesta debutează cu o serie de reforme sociale importante, inclusiv în domeniul sănătăţii. Pentru monitorizarea şi buna desfăşurare a reformelor a fost creată, chiar în şedinţa de ieri a Guvernului, o unitate de implementare a reformelor. Printre priorităţile Guvernului se numără şi reforma sistemului de supraveghere de stat a sănătății publice.

19/01/2017 | Comunicate de presă
Prim-ministrul Pavel Filip a transmis, astăzi, un mesaj de felicitare noului Preşedinte al Parlamentului European, Antonio Tajani.
18/01/2017 | Comunicate de presă

“Guvernul nu va accepta nici un fel de intervenție asupra Acordului de Asociere cu UE. Acest acord este parte a programului nostru de guvernare, este unul din pilonii strategici pe care ne desfășuram activitatea. Parcursul european al Republicii Moldova rămâne neschimbat”, a menţionat Prim-ministrul Pavel Filip, comentând declarația făcută, ieri, de Președintele Igor Dodon la Moscova, privind o posibilă anulare a Acordului de Asociere cu UE sau necesitatea renegocierii acestuia.

 

18/01/2017 | Comunicate de presă

Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, o serie de hotărâri privind majorarea plăţilor sociale pentru angajaţii din sfera educaţiei. Astfel, indemnizațiile unice acordate cadrelor didactice în primii trei ani de activitate se majorează cu 50% și vor constitui, pentru absolvenții instituţiilor de învăţământ superior 45 de mii de lei, iar pentru absolvenții învățământului mediu de specialitate 36 de mii de lei. De majorare vor beneficia 1.299 de tineri specialişti.

 

18/01/2017 | Comunicate de presă

Implementarea eficientă a reformelor guvernamentale în Republica Moldova şi monitorizarea progreselor înregistrate de către autorităţi în acest sens va fi asigurată de Centrul de Implementare a Reformelor. Crearea noii instituţii publice a fost aprobată astăzi de către Cabinetul de miniştri.

 

18/01/2017 | Comunicate de presă
Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, fondarea Rezervației biosferei “Prutul de Jos”. Proiectul va extinde suprafața ariei naturale protejate și va asigura conservarea diversității biologice din Republica Moldova.
18/01/2017 | Comunicate de presă
Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, proiectul de lege privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare. Documentul sporeşte măsurile de protecție a sănătății consumatorilor și garantează respectarea drepturilor acestora.
18/01/2017 | Comunicate de presă
În debutul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniştri, Prim-ministrul Pavel Filip a adresat un mesaj producătorilor agricoli și pomicultorilor din Republica Moldova.
18/01/2017 | Comunicate de presă

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Wolf Dietrich Heim.

 

Pagini