Comunicate de presă

05/12/2016 | Comunicate de presă
În cadrul şedinţei de astăzi, Cabinetul de miniştri a aprobat o serie de modificări şi completări la legislaţia privind sistemul de pensie. Documentul reduce inechitățile din sistem, vizează creșterea constantă și consistentă a veniturilor pentru beneficiari şi asigură funcționarea unui sistem de pensii sustenabil, inclusiv din punct de vedere financiar.
05/12/2016 | Comunicate de presă
Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2017. Acesta este fundamentat pe o creștere economică de 3%, o majorare a exporturilor de 10%, și a importurilor de 9%, pe prioritățile de politici publice ale Guvernului și, nu în ultimul rând, pe prevederile acordurilor de finanțare cu partenerii de dezvoltare.
05/12/2016 | Comunicate de presă
Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017. Documentul prevede indicatorii generali de venituri și de cheltuieli, echilibrați, la nivelul sumei anuale de 16 410 670,2 mii lei.
05/12/2016 | Comunicate de presă
În cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri, a fost aprobat proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (în continuare - FAOAM) pe anul 2017.
05/12/2016 | Comunicate de presă
Cabinetul de miniştri a aprobat, în şedinţa de astăzi, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii cu privire la patenta de întreprinzător.
05/12/2016 | Comunicate de presă

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii organelor de forţă cu care a discutat despre necesitatea şi beneficiile reformei sistemului de pensii. Premierul a accentuat că reforma păstrează drepturile şi condiţiile de pensionare ale angajaţilor structurilor de forţă.

 

05/12/2016 | Comunicate de presă
Prim-ministrul Pavel Filip a participat, astăzi, la festivitatea de celebrare a aniversării a 25-a de la fondarea Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”.
05/12/2016 | Comunicate de presă
Principalele prevederi ale reformei sistemului de pensii au fost discutate la întrevederea de astăzi a Prim-ministrului Pavel Filip cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale din Republica Moldova.
03/12/2016 | Comunicate de presă
Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ivanna Vladkova-Hollar, șefa misiunii de experți ai Fondului Monetar Internațional, care s-a aflat în vizită în Republica Moldova.
01/12/2016 | Comunicate de presă

Centrul Naţional Anticorupţie a fost desemnat în calitate de punct principal de contact pentru Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) în Republica Moldova, în urma deciziei luate astăzi de Guvern. Astfel, CNA va asigura cooperarea şi schimbul de informaţii cu OLAF privind cazurile de obţinere frauduloasă şi utilizare necorespunzătoare a mijloacelor din asistenţa externă oferită de Uniunea Europeană, corupţie şi alte iregularităţi.

 

Pagini