Comunicate de presă

28/03/2017 | Comunicate de presă

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o discuție telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. Oficialii au discutat despre parteneriatul moldo-român și posibilitățile de inițiere a colaborării bilaterale în noi domenii de interes comun.

28/03/2017 | Comunicate de presă

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în Republica Moldova, cu reşedinţă la Kiev, Guillaume Scheurer.

28/03/2017 | Comunicate de presă

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a prezidat astăzi ședința Comisiei de Stat pentru Încorporare, cu participarea reprezentanților autorităților publice centrale, a comandanţilor centrelor militare teritoriale, a preşedinţilor comisiilor de recrutare-încorporare raionale și municipale. În cadrul evenimentului, au fost prezentate rezultatele activităţii Comisiei în anul 2016.

27/03/2017 | Comunicate de presă

În cadrul reuniunii șefilor de Guverne ale ţărilor membre GUAM, Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Premierul Georgiei, Giorgi Kvirikashvili. Discuțiile s-au axat pe consolidarea relaţiilor bilaterale și dezvoltarea parteneriatului moldo-georgian, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale.

27/03/2017 | Comunicate de presă

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi Premierul Ucrainei, Vladimir Groisman, au avut astăzi o întrevedere bilaterală, în contextul reuniunii șefilor de Guverne ale statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM. Oficialii au discutat despre posibilitățile de dinamizare a parteneriatului bilateral și evoluțiile înregistrate în implementarea Foii de parcurs privind dezvoltarea cooperării moldo-ucrainene pentru anul 2017, semnată pe 13 februarie curent la Kiev.

27/03/2017 | Comunicate de presă

Premierul Pavel Filip a încurajat oamenii de afaceri din Georgia, Ucraina și Azerbaidjan să investească în Republica Moldova, menționând că Guvernul de la Chișinău a lansat o serie de reforme pentru susținerea și facilitarea activității investitorilor străini. Îndemnul a fost făcut astăzi, în cadrul Forumului de Afaceri organizat la Kiev cu prilejul reuniunii șefilor de Guverne ale ţărilor membre GUAM.

27/03/2017 | Comunicate de presă

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la reuniunea șefilor de Guverne ale statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM, desfășurată în premietă la Kiev, Ucraina.

27/03/2017 | Comunicate de presă

Prim-ministrul Pavel Filip participă astăzi, 27 martie a.c., la reuniunea șefilor de Guverne ale statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM, din care fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova.  Summit-ul se desfăşoară la Kiev, Ucraina.

26/03/2017 | Comunicate de presă

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting, Director Regional pentru Europa și Asia Centrală în cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă (SEAE), în timpul căreia au fost discutate evoluţiile interne şi progresele în realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în parcursul său european.

25/03/2017 | Comunicate de presă

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 26 martie, Republica Moldova va trece la ora de vară. Acele ceasornicului vor fi schimbate cu o oră înainte. Astfel, în noaptea din ultima duminică a lunii martie ora 2.00 va deveni 3.00.

Pagini